Muffins.

Nyss bakat chokladbolls-muffins, spännande...! Recept kommer senare ikväll eller imorgon.

Ett stycke kladdkaka.

Äntligen funkar internet igen! Jag vet inte varför, men det la bara av i några dagar.

Igår var det ju fredag och eftersom vi inte hade köpt något fredagsmys slängde jag ihop en kladdkaka lite fort.


Smaskig blev den!

Nästan alla har olika recept till kladdkaka.

Det här är mitt:


Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt



- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

- Häll ner smeten i en brödad form

- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha.

- Låt svalna och servera med grädde eller glass



Vilket är erat bästa recept?

Choklad och hallon, mums.

Varit och hälsat på min mamma ett par dagar, därav ingen uppdatering.

Har bakat ännu en av Dömkakas smaskiga bakverk, denna gången blev det kladdkaka med hallonfrosting, mycket mycket god!





Kladdkakesmet:
150 g mörk choklad
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Smält choklad & smör i en skål över ett vattenbad.
Vispa socker och ägg luftigt, rör i den smälta chokladen & smöret.
Tillsätt mjöl & vaniljsocker, blanda till en jämn smet.
Smörj en form, strö eventuellt.

Hallon Cream Cheese-smet (som jag dubblade):
100 g färskost
2 msk socker
½ ägg
1 tsk vetemjöl
1 dl hallon (antingen för garnering eller blanda ner)

Häll i chokladsmeten i den smorda t ex ringformen, häll över Cream Cheese-smeten.
Dra några drag med en kniv i smeten så att den blandas lätt.
Grädda i ugnen ca 15-20 min, 175 grader.


RSS 2.0